Dođite probati nešto novo :)

Okusite i doživite što se dogodi kada se zaljube Slavonka i Talijan!

Naš G. Menu nije folirant, on je – sezonski & jednostavan – sastavljen samo od svježine onoga što stvarno volimo jesti.

Ana

Slavonka rođena u Vinkovcima koja se kao dvanaestogodišnjakinja s obitelji seli u Italiju. Uz redovan studij radi kao kuharica i konobarica od svoje šesnaeste godine. Nakon ishođene diplome iz ekonomije u Veneciji, njenim životnim putevima ipak dominira strast za spremanjem ukusne hrane te se posvećuje profesionalnom kuhanju punom parom. Radi u top restoranima gurmanski zahtjevnih gradova Trevisa i okolice Venecije. Godinu dana prije otvaranja Papavera radi u Irskoj kao chef kuhinje i aktivno usmjerava i sudjeluje u otvaranju te daljnjem uhodavanju novog restorana u blizini Dublina koji ubrzo dobiva prvu nagradu Irish Timesa kao “Best new entry” restoran u Irskoj.

Anu ćete je prepoznati po neoborivom osmijehu i pozitivi koju servira na vaš stol sa svakim njenim jelom, koji ubrzo ispunjavaju dobrom atmosferom cijeli Papavero. Ana jednostavno uživa u smišljanju novih jela i iznenađivanju gostiju neočekivanim okusima, nije niti čudno da ju svi gosti nakon kušanja njenih jela nehotično počnu oslovljavati njezinim vlastitim imenom.

Starve the ego, feed the soul

Razvijanje obiteljskog projekta, ekološkog imanja s integriranom turističkom i poljoprivrednom bio proizvodnjom u čistini netaknute prirode mjesta Rakovice blizu Plitvičkih Jezera te želja da se za stalno smjeste i počnu raditi na tom projektu, dovodi ih u Zagreb.

Pasquale

L'Italiano rođen je u Castellammare Di Stabia u blizini Napulja. Od sedamnaeste godine radi kao pizza majstor i kuhar. Usavršava svoju urođenu strast za pizzom u poznatim napuljskim i tradicionalnim pizzerijama na sjeveru Italije. Godinu prije otvaranja Papavera Pizza & Food lab u Zagrebu, radi s Anom kao pizza chef na otvaranju uspješnog Irskog „total organic“ restorana u blizini Dublina. Nakon iskustva u tradicionalnim talijanskim pizzerijama Pasquale se zadnjih godina sve više približava onome što je u Italiji već prava revolucija: Gourmet pizza. Polaže jednu od najinovativnijih i najpriznatijih obuka u svijetu za pizza majstore pri institutu “Universita' della Pizza” specijaliziravši se u tehnici rada s prirodnim kvascem, koristeći isključivo brašno dobiveno mljevenjem cijelog zrna pšenice kamenim mlinom, bez korištenja aditiva te stvara Papavero pizze birajući samo najkvalitetnije proizvode hrvatskog & talijanskog tržišta.

Pasqualea ćete prepoznati po zadubljenom i usredotočenom pogledu dok stvara svaku svoju kreaturu s istom onom strogoćom koju je gledao kao malen na licu svog djeda dok su skupa dodirivali sazrijevanje svojih rajčica na mediteranskom suncu podnožja Vesuvia. Često ćete ga vidjeti kako s ponosom iz sjene backstagea znatiželjno promatra reakciju u očima gosta nakon prvih zalogaja njegove Papavero kreature.

Što kažu naši gurmani :)

Very nice place, amazing pizza, tasty food. A real surprise in Zagreb! I will come back soon!

Emanuele Olivieri

A really nice surprise on the Zagreb's hills..amazing classic and vegan Pizzas in a warm ,nice and friendly location. I wish you all the best because the Taste and flavour of your food is showing that you really love your job. Really well done.

Nicola Lodolo

Vegan pizza je pravo otkriće! Odličan spoj okusa hummusa i gljiva! Ostao mi komad za doma i mogu reći da je hladna još bolja! Sve pohvale i za ugodan ambijent!

Tomislav Zver

Great pizza, different, new :) Keep up the good work!

Ivana Ištuk

Top pizza, sviježe namirnice, super ambijent, oraspoloženi i simpatični vlasnici!!

Pavao Dürrigl

Odlična pizza, neobičnog tijesta i vrhunskih sastojaka. Dolazim sigurno redovito. :)

Jasna Horvat

Rezervirajte stol ili nas samo pozdravite :)